Bara tre veckor kvar…

Ja då har de små livet funnits hos oss i hela 5 veckor…

Dessa små ljuvliga personligheter! Tänk att de kan vara så olika ena dagen för att vara så lika nästa dag haha…

Alla utvecklas fint och det är mkt positiva och glada valpar med mkt go i, precis som det ska vara!

Det märks att de trivs med livet. De springer och busar i köket, slår volter, bredkasar in i en stol eller ngt, ruskar lite på sig och sen är jakten igång på syskonen igen haha.

De är ljuvliga! Jag har sagt det innan men jag säger det igen: det är en fantastisk förmån att vara uppfödare när det gäller att se hur de växer och utvecklas!

Baksidan av uppfödarmyntet är då att de är rätt så äckliga av sig nu….suck. Vi byter tidningar mest hela tiden och ÄNDÅ så lyckas de slänga sina syskon i den där rykande heta bajshögen ! Vi torkar bajs i öronen, tassarna och nacken, och det är INTE kul!

Nåväl de badas lite titt som tätt dock inte med schampo alla ggr då det torkar ut. Vi försöker bara hålla dom någotsånär rena fniss.

Jag vet hur jobbigt det är att vänta på sin valp men de sista tre veckorna kommer att gå fort.

Normalt sett brukar jag tillåta att valpköparna kommer en gång till och myser med sin lilla vän men just denna gången är jag ganska restriktiv med detta då vår lilla Fia snart kommer hem och ska förbereda sig på att bli mamma:)

Hon behöver så mkt lugn och ro som möjligt och då vill jag inte gärna ha för mkt folk här, ÄVEN om det är väldigt trevligt med valpköparbesök:)

Imorgon så håller vi tummarna för att lilla Mimmi ska vara dräktig! Vi ska på ultraljud och det är så spännande! Jag gör gärna ultraljud av främst två orsaker. Det första är att jag vill veta att tiken är dräktig och inte skendräktig för då behandlar vi henne så vi minskar lidandet för henne.

Den andra anledningen är att jag vill veta om där är 1 valp eller flera. Detta är för att jag då kan förbereda mig bättre. Om det t ex bara skulle vara en valp så är risken för en lite krångligare förlossning större än om det är fler valpar som puttar på och vill ut. En ensam baby har oftast inte samma driv utåt samt att tikens kropp brukar inte signalera så tydligt att det det är en valpning på g.

Nåväl, vi får se vad  vet säger imon!

Tills dess ha det gott!

Kommentera