Välkommen Hitta Nemo-kullen!

Ojojoj! Mkt ska man vara med om i livet som uppfödare. Det som hände mig igår var att Bessie slutade äta och bli lite orolig och det är typiska tecken på att något är på gång.

Så vi gick in i valprummet hon och jag för att mysa. Då var klockan nästan 20.00. Jag ser att hon börjar böka och krafsa så jag ber barnen om deras lilla bord så jag kan ha henne i rätt höjd under valpningen.

Jag fick bordet och satte mig på madrassen bredvid. Saken är den att jag hade lovat min Cornelia att hon skulle få vara med på denna valpningen och när jag smeker Bessie på magen och ska lyfta upp valpningskorgen så jag kan vara där för henne så inser jag ganska

snabbt att det inte är lönt för fosterblåsan syntes redan. För att på ett lugnt men ändå effektfullt sätt påkalla Cornelias uppmärksamhet, att om hon ville vara med fick hon minsann komma nu, så blev det inte bättre än att jag började prata “valska” haha. Ni som sett Doris i filmen Hitta Nemo förstår precis vad jag menar haha. Jag fick liksom sjunga fram Corneliaaaa för att inte störa Bessie. Nu skulle hört mig! Jag sjöng verkligen som Doris fniss.

Nåväl Cornelia kom och på mindre än 10 minuter var båda valparna födda! Jag visste ju att det bara skulle vara två eftersom det hade konstaterats på ultraljudet av inte mindre än två veterinärer. SÅ jag började bädda rent och tackade lilla loppan för hjälpen men att det var över nu.

Hon blev lite besviken för hon vet ju att det brukar ta många timmar med en valpning. Nåväl jag gjorde iordning och sen ringde jag lite samtal b la till Sandra.

Vi pratade en stund och jag berättade att det lutade åt Nemo och Doris i namnväg. När jag sitter och pratar så verkar lilla Bessie orolig. Skämtsamt sa Sandra haha, du ska se att Marwin kommer nu:)

Nåväl vi lade på att jag satte mig hos Bessie igen och döm om min förvåning när det helt plötsligt tittar ut en liten kille till!

Va fasen?

Under alla år jag hållit på så har jag ALDRIG fått fler valpar än vad uljudet visade. Färre ja, men det vet man liksom att det kan försvinna någon på vägen men aldrig att de skulle föröka sig fniss!

Kan tillägga att Sandra inte riktigt trodde mig när jag ringde upp henne igen och berättade att Marwin kommit! Sen skrattade vi gott!

Nåväl vi avslutade samtalet och jag gjorde mig klar för sängen eftersom jag var ordentligt mör efter att ligga på alla fyra och försöka få alla tre att äta ordentligt.

Jag tog en dusch och lagom till att jag skulle sätta mig och kolla till babysarna så börjar minsann den lilla Bessie att böka runt igen!

Sen kom lilla Korall ( Nemos mamma)…så nu var det fyra stycken trf små varelser som kravlade omkring i mammas päls! Jösses!

Nytt samtal till Sandra som faktiskt blev tyst… i säkert tre sekunder fniss! Sen skrattade vi gott!

Nåväl, behöver jag tillägga att jag inte våga gå och lägga mig förrän kl 10 imorse för jag tänkte att jag inte våga lita på någon just nu!

Så det är med stort stolthet vi presenterar våra nya familjemedlemmar:

Kolla gärna in att alla har bläs och är väldigt lika framifrån haha!

DSC_0054

Marwin

DSC_0060

Korall

DSC_0068

Nemo

DSC_0085

Doris

Kommentarer

  1. Haha lika sommär 

  2. Lika som bär MMM

  3. Jag har nu haft Doris i  4 veckor .Jag älskar denna lilla krabat,hon sätter verkligen fart på oss i familjen …

Kommentera