Änglas babysar har kommit!

Ja så satte då vår älskade Ängla igång med sin valpning. Som vanligt är hon inte som de andra barnen haha. Hon började hässja lite grand på em men inget allvarligt så. Jag lät henne komma in till sin korg i valprummet och satt och myste med henne. Men hässjandet gick över och hon blev lugn igen. Däremot var det ett fasligt liv på “popcornen” i magen. Jag brukar säga att det ser ut som en popcornmaskin när valparna poppar rundor därinne . Nåväl det gick några timmar , jag diskade och stod och kikade på henne när hon vilade. Skulle precis sätta in i diskmaskinen när min magkänsla sa att nja det skulle jag nog vänta med. Så jag vände mig mot Ängla och som vanligt sa hon inte ett knyst utan jag hörde bara ett ytterst svagt ” Plask” och sen började Ängla tvätta sig… Vis av tidigare erfarenheter gällande denna damen så lyfte jag svansen och mkt riktigt där låg en liten baby. Så nu var det igång. 10 min senare kom nästa utan att hon reagerade. Sedan gick det en timme innan nästa plaskade ut. Fortfarande inget hässjande, krystande eller oro. Bara lugnt slickande sina babysar och njöt av mina smekningar på hennes kropp. Nr 4 kom först efter 2 timmar så Ängla somnade lite mellan varven haha.

Två timmar förflöt och där låg fyra flickor i valplådan. Nu var det så blött så jag tänkte jag bäddar rent för det kommer nog inte fler eftersom tiden drog iväg. Jag hann lägga tillbaka alla babysarna innan Prince Charming gjorde en storartad entre! Ängla hade nämligen rest sig upp för att lägga sig bekvämt i den rena lådan när han helt sonika bara flyger ut och landar i en hög av gosiga filtar. Ängla tittade lite förundrat på mig och tog sedan tacksamt emot den lilla killen när jag torkat den lite. Sen var det bara till att byta igen. Jag var nästan säker på att det faktiskt var en till på g men Ängla lade sig med sina små , tre timmar förflöt och jag insåg att valpningen var över.

Det är en ljuvlig syn när man tittar på en mkt trygg och lugh mamma när hon tvättar sina små som så förnöjt ligger och sörplar i sig sig livets första mjölk.

Varmt välkomna till vår värld Ni små gullungar!

Kommentera