Busy i valplådan!

Ja flickorna fyllde ju två veckor i måndags och vi tog veckobilderna. Mia har lyckats åka på en förkylning från hel-tet orken har bara räckt till babysarna och Mimmi.

Babysarna har öppnat ögonen och är pigga och framåt. De är så söta när de busar med varandra och de har även hörts små babyskall från lådan. Meja är fortfarande duktig men kan känna att hon vill ha lite Meja-tid mellan matningarna så hon blir lite rastlös .

Mimmsan ( Mimmi ) är tjock och go om magen. Hennes vatten gick inatt så nu vet vi att det kommer igång inom två dygn iaf. Nu kommer nog halva hund-sverige att skrika på mig att vattnet INTE kan gå på en hund annat än i samband med att valpen kommer ut. Jag håller inte med. Vi har vid flera tillfällen pratat med olika veterinärer som har olika åsikter. Vissa säger att de ” kissar på sig ” innan en valpning. Vissa säger att det är en naturlig vattenavgång men inte utav fosterblåsornas vatten utan från andra hinnor i livmodern. Vi vet bara med mkt stor bestämdhet att vi , under dessa 12 år i avel, varit med om flertalet tikar som haft denna vattenavgång. Helt genomskinligt, doftfritt och c:a 0.5-1 dl vätska mitt på golvet, i sängen, på kuddarna mm. Men nu så kom det på svart kakelgolv så det var extra lätt att bedöma. Så Ni tvivlare därute, vi känner våra tikar och vet att det inte är kiss. Vi litar på vår erfarenhet.

Vi vet ju inte riktigt hur många babysar där är eftersom vi inte hann med ultraljud denna gången ( min husvet. var inte tillgänglig) men  vi hoppas på att det kommer ut fina välmående små barn.

På tal om ultraljud haha. Vi var med Elsa på ultraljud häromdagen och kunde glatt konstatera att det fanns babysår i magen. Rätt många dessutom. Hon sa någonstans mellan 5-8 men det kan man aldrig veta. Ultraljud för mig är bara ett sätt att konstatera dräktighet och att där är mer än en valp för förlossningens skull. Men visst vore det häftigt om det kommer många små söta barn? Jag försökte lägga in en film på en av alla babysarna där man ser lilla hjärtat tickar men den var för stor så det blev en stillbild iaf. Där ser man en baby till vä och nästa fosterslås med baby till höger. Coolt!

Ha en skön vecka så hörs vi av när det händer ngt nytt!

img_0386

Kommentera