Nya generationer i Kenneln!

Hej allihop!

Hoppas att Ni njuter av tillvaron i det ganska mysiga höstvädret.

Här har det hänt otroligt mkt på kort tid men jag ska försöka uppdatera Er slå var beredd på en lång lässtund…. Bilderna på alla babysarna är ju uppdaterade för varje vecka men om vi börjar från början.

Alla tre tjejerna i Franska Pärlor kullen ska gå i avel! De har en fantastisk mentalitet allihop och ett go som inte är av denna världen haha! Framtida agilitylinjer tror jag ! Två av flickorna stannar hos oss och det är vår första bi-blue tjej Toulouse som numera kallas för Luna.

Som sällskap får hon sin vackra syster ( vår första svart/vita lilla dam ) Paris som numera kallas för Emma.

Deras syster Marseille ( Rosie) har flyttat till härliga Viktoria på Gardenia Gardens Kennel i Hörby.

Tack fina Viktoria för att du tar hand om henne! Viktoria har ju faktiskt två sötnosar från oss sedan innan och de utvecklas mkt bra.

Nästa härliga kull som faktiskt hunnit fylla 8 veckor i fredags är ju Enchanted kullen med Mimmi och Dumle som föräldrar. Vi fick återigen ( jaja jag får skryta lite ) mkt beröm för de trevliga sociala och vackra valparna vi fött upp. Man blir så glad när man känner att vi får beröm för det vi står för dvs, sunda, trevliga, glada, spralliga,sociala och  levnadsglada shelties med en hel del innanför skallbenet och fart under galoscherna . Att detta inte bara lovordas utav Er fantastiska underbara valpköpare och fodervärdar ute på agilitybanorna runt om i världen, utan även av veterinärer det känns så gott. Jag vill verkligen passa på att tacka alla Er som lyfter fram våra hundar och vår uppfödning runt om i hundvärlden! Ni är fantastiska! Oavsett vad det gäller ! Vi får in löpande information om alla kanonresultat inom främst agility men också andra härliga aktiviteter såsom lydnad eller att bli  Diplomerade Utbildade  Pedagogiska Tjänstehundar. Ni är jätteduktiga och det är en fröjd att läsa om era bravader!

Det är ju också extra kul när det ringer en hel del hundfolk som sett er ute och är imponerade av vår avel och ert arbete. De finns en del som stått i kö länge haha.

Nåväl tillbaks till våra finungar i Enchanted kullen. Söta lilla Pip som numera heter ” Rocky” hamnar i Småland hos fina Jenny och Martin. Ljuvliga Nathaniel flyttade till Sofia i Trollhättan och vår gullegurka Edward kommer att förgylla tillvaron för Caroline och Kristoffer i Alingsås på torsdag då hans flyttlass går.

Jag vill också tacka alla Ni valpköpare som står ut med att jag schasar iväg er fort för att jag försöker dölja tårarna när mina babysar flyttar “hem”…

Vän av ordningen börjar nu räkna och inser att det saknas en liten valp, nämligen Giselle! Japp Ni gissar rätt!

Denna vackra blå flicka stannar i kenneln och heter numera Vanilla eller bara Nilla om det ska gå fort.

Som Ni märker så är det ett generationsbyte på gång i kenneln. Som om det inte var nog med att Emma, Luna och Vanilla stannar i kenneln så har vi också glädjen att få välkomna lilla

Windheart´s Pasadena Of Cali ( Alice) till vår kennel! Välkommen lilla vän och vad jag förstått så är det mkt ös i dig också haha.  

Härligt! Det ska bli härligt att få tillbaka mina linjer med bla underbara Musse och fantastiska Mimmi.

Så kommer vi då till våra små godingar i Shark Tale kullen. 5 små köttbullar som nu hunnit bli 4 veckor och som utvecklas fint. Vi har haft en hel del valpköpare här men som Ni som följer oss vet så har vi inte ett vanligt kösystem utan hos oss har alla lika stor chans att få ge någon av våra pälsklingar ett nytt hem. Oavsett om Du stått i “kö ” i flera år ( oftast pga väldigt specifika krav) eller om Du är helt ny i “kön” så handlar det om att jag ska hitta rätt valp till rätt familj.

Det gör jag genom att tillbringa mkt tid med våra små för att se hur de utvecklas hela tiden.

Jag är också mkt noga ( och väldigt frågvis jag vet) med mina valpköpare så jag vet vad just de vill ha ut av livet med en av våra små. Vad kan de erbjuda valpen och vad kan valpen ge dom? Jag sätter t ex inte den vildaste valpen i kullen  hos tants Agda 75 som vill ha en sängvärmare samtidigt som jag inte sätter den lugnaste ( jodå de är väldigt väldigt få men det har hänt haha) hos någon som vill satsa på en agilitykarriär på hög nivå… man får som valpköpare givetvis ha önskemål men i slutänden är det jag som känner de små och jag som bestämmer.

Detta gör jag inte för att vara maktgalen utan för att jag tillbringar mest tid med dom och jag har bäst koll på vem som passar var.

Nåväl, är Ni också intresserade av att få äga en liten valpis av oss så låt Er inte avskräckas av att de är många som också vill det. Det handlar som sagt att hitta rätt hund till rätt familj.

Hör av Er! Det värsta som kan hända är ju att Ni får träffa ett gäng härliga fyrbenta och galna tvåbenta samt får en mysig hundstund!

Till sist vill jag då, med sorg i hjärtat, meddela att jag ämnar sälja Mimmi och därmed låta henne gå i pension. 

Hon är en fantastisk mamma och har lämnat mkt trevliga avkommor. Dock kommer hon alltid att vara mamma om hon stannar här och jag tycker verkligen att hon förtjänar att få flytta till en annan familj som kan ge henne all den tid som bara hon förtjänar. Att bara få vara! Mimmi är verkligen inte en trött pensionär utan har mkt kvar att ge men som sagt, Mimmi och jag letar efter hennes nya hem.

Obs! Jag kommer inte att skänka bort henne så jag undanber mig alla dessa samtal och mail där Ni ämnar be mig om detta.

Det kostar pengar att ha en hund oavsett ålder.

Förutom hundinköp kostar det mat, försäkring, avmaskning, vaccinationer, koppel mm. Detta måste man vara medveten om så detta är med i beräkningen !

Jag ställer lika höga krav på dessa familjer som vill ha en vuxen hund som jag gör på mina valpintresserade!

Ha en härlig dag!

Kommentera