Generationsbyte och Uppdateringar

Hej allihopa!

Här är det fullt ös i lådan! Ögonen börjar öppnas på de små och de är ännu mer aktiva. Jag sitter här inne och försöker uppdatera hemsidan men kommr på mig själv att ofta sitta och stirra på de små underverken. För det är väl egentligen det som livet handlar om? Att njuta av stunden! Det är ju också en av anledningarna att vi är “kända” för att kunna hitta rätt familj och rätt valp. För att vi lägger ner så mkt tid i valplådan för att lära känna de små liven. De är ju personligheter precis som vi eller hur!

Nåväl om jag nu ska fokusera lite på det jag skulle skriva så har det hänt en hel del i kenneln/ kennlarna de senaste åren. 

Vi har en hel del av våra älskade gosungar som gått i pension. Hur ont det än gör i våra hjärtan så har vi tagit beslutet att låta dem flytta till nya familjer där de bara kan få “vara”. Inte för att de är gamla eller saknar energi, tvärtom, utan för att vi har under åren sett att så länge här är valpar i huset så kommer våra fina tikar alltid vara “standby” att hoppa in i mammarollen. Våra tikar har alltid varit väldigt sammansvetsade och tagit hand om varandras valpar. Det har aldrig varit ngt revirtänk och sura miner utan de har verkligen varit helt fantastiska. Baksidan då är ju att de kommer alltid att vara mammor om de ska bo kvar i vårt hus. Så efter en del gräl och många tårar så har nu hela den generationen flyttat till nya familjer där de trivs super och lever livets glada dagar! Tyvärr så har vi ju också haft några av våra älsklingar som kallats hem över regnsbågsbron på tok för tidigt. Men så är livet.

Om vi nu ska prata om lite roligare saker så innebär detta att vi har en hel del spännande saker på gång! Vi har en hel del unghundar på tillväxt just nu och det ska bli så spännande att se hur de utvecklas och tar sig in i vuxen världen.

Jag håller som bäst på att omorganisera hemsidan så att våra glada pensionärer samt deras ljuvliga valpar hamnar under en flik som heter ” Söta Minnen”. Där kan man gå in och läsa om både hanar och tikar samt en hel del valpkullar som har kommit till världen i denna familj. Allt det som stod om dom innan när de låg under “tikar ” och ” hanar”. Men pga utrymmeskäl kunde vi inte gå hur långt tillbaka som helst och vi kände att vi behövde göra plats för nästa generation. Så nu håller vi på att skapa nya sidor till både våra aktuella tikar som går i aveln samt våra ungdomar som är på väg in i aveln. Ni får ha lite tålamod med mig för tiden ska räcka till också men arbetet är iaf påbörjat!

Jag hoppas att Ni kommer att tycka att det blir lika tydligt och lättläst som tidigare. Jag uppskattar verkligen alla glada tillrop vi får för våra personliga texter och funderingar. 

Men det är det som är VI. Vi är väldigt personliga och bjuder gärna på oss själva, både glädje och sorg.

Våra hundar är en stor del av vår familj och de lever med oss som våra barn. Vi älskar också att få följa våra “valpar” och unghundar när de tar världen med storm både hemma, i utställningsringen eller på agilitybanorna!

Tack alla fantastiska valpköpare för att Ni tar hand om “våra” hundar så väl!

Många kramar från oss Häggbladare!

Ps nu ska jag ner och snusa lite på de gosiga babysarna! Ds

Kommentera