3 veckor och utflykt i köket!

3 snabba veckor har förflutit och utvecklingen går i en rasande fart!

Med öppna ögon och öron, bus i hela kroppen , morrande och skällande i sina lama försök att brotta ner syskonen så var de redo att gå ut på köksgolvet och upptäcka vad världen i små doser har att erbjuda!

Det är lika charmerande och härligt varje gång man ser detta fenomen! Första gången de är ute på golvet så är det verkligen Bambi på hal is. Alla ben åt olika håll och kanar platt på magen haha. Usch man ska inte skratta men det ser så otroligt kul ut!

Men sedan händer det något otroligt! Dag två och tre när de gör samma sak så infinner sig stadigheten och självsäkerheten och helt plötsligt är det som om de aldrig gjort ngt annat!

12 års avel och ändå blir jag lika fascinerad varenda gång jag ser valparnas snabba utveckling.

Men egentligen. Om man tänker efter. Det var någon som sa att det är egentligen inte så konstigt! Vi människor hade nog faktiskt lärt oss gå mkt tidigare om naturen hade krävt det. Se på alla föl och kalvar! Om de inte reser sig inom nån timme så blir de brutalt uppschasade av mamman för de kan inte ligga kvar. Då är de ett bra byte och överlever inte. Eller de bryska fåglarna. Flyg nu! Använd dina vingar ! Oops där damp den i backen! Träna träna träna! 

Ja det är faktiskt en ynnest att få leva så nära våra djur som vi gör. Andra närmre än andra. Lyckan , adrenalinet, rädslan, erfarenheten, instinkten som sitter i ryggmärgen ja ALLT kickar igång på en gång när man hjälper de små till världen! Puh man blir trött mentalt bara man tänker på det haha.

Nåväl som sagt allt är bra med våra små och Elsa är jätteduktig. Elsa är mer beskyddande av denna kullen men det är ganska vanligt att vissa tikar blir så för varje kull de får medan andra ( som Ängla) känner att jaja Matte har koll, jag behöver inte oroa mig. Jag hör på valparnas skrik om det är allvar eller inte.

Nåväl nu ska vi lägga ut veckobilderna och sedan klippa lite klor!

Ha en härlig dag!

Kommentera