Vi väntar smått!

Åh så härligt! Vi väntar smått i kenneln och Ni kan läsa om det under valpar, kommande parningar.

Vi väljer väldigt noga våra föräldradjur då vi vill att de ska komplettera varandra med både utseende, egenskaper och kvaliteter. Vårt huvudsakliga syfte med vår avel är att få fram trygga, trevliga sheltiesar med arbetsglädje, livsglädje och som funkar i dagens samhälle. De ska kunna funka ypperligt med barn, gamla, andra husdjur etc. Det är vårt mål!

Sedan kommer det någon som blir galet bildskön och bara tar utställningsringen med storm , några som blir stolta assistent hundar ( efter en tuff utbildning), många som trivs som fisken i vattnet när de får flyga runt på agilitybanorna oavsett om det gäller att representera Sverige utomlands eller ge järnet för sina uppflyttningspinnar, de som har fullt fokus på viltspår eller rallylydnad eller de som helt sonika är väldens bästa familjemedlemmar som trivs med sina långa skogsprommisar, mysa med den där tonåringen som ingen förstår eller bara alltid finns till när de behövs som mest…

Sedan kommer några av våra sheltiesar i modell mindre och några i modell större och allt mittemellan haha. Vi älskar det!

Vi avlar på den mentalt härliga sheltien som orkar med allt men som också har en avstängningsknapp!

Det viktiga är inte vad man gör utan att man hittar något som både din fyrbenta vän och du tycker är roligt tillsammans! Tänk på det.

Jag har haft flera “vackra” hundar som många skriker att jag ska ställa ut. Det har jag gjort men om hunden inte gillar att visa upp sig så tänker jag då rakt inte tvinga henne utan då hittar man något annat kul att göra tillsammans.

Det kommer att hända mkt i kenneln detta året så glöm inte kika in mellan varven!

All kärlek till Er alla!

Kommentera