Spicy times!

Grattis Mascot och Chilli!

Ni har blivit föräldrar till tre vackra valpar!  Chilli var oerhört duktig och hade väldigt kraftiga krystvärkar . Men tyvärr hände det ingenting och när det pågått i drygt en timme så ringde jag Djursjukhuset. Jag kände inne i Chilli och jag kunde känna tassarna men inte få tag i dom. Då insåg jag att han satt fast. Jag ringde min älskade Ann så kom och körde oss till Djursjukhuset. Under resan in så kände jag att det gjorde nytta när jag liksom “petade” tillbaka valpen så att den kunde komma ur sitt felläge. Så när vi kom fram till parkeringen i Hbg så försökte jag igen att hjälpa Chilli ut med valpen och till min och Chillis stora lycka så fick jag tag i den och i samband med hennes nästa krystvärk så drog jag ut den. Obs! Väldigt viktigt att inte bara dra rakt ut så om Ni hamnar i denna situation så hoppas jag verkligen att Ni vet vilken riktning man ska följa för att inte skada tiken allvarligt invärtes.

Chilli var lättad när han kom och vi rusade in för att den skulle sugas rent. Tyvärr så hade han bajs i hela fosterblåsan och det såg inte bra ut. Men han piggnade till och enl veterinären så skulle man inte suga eftersom han skrek och således inte bubblade i luftrören. Detta var Peppar. Peppars andra syskon kom med en timmes mellanrum och först ut var en blm tik som heter Cayenne. Sist ut i skaran kom då vår lille Curry. Vi packade ihop oss och åkte hem. Valparna höll värmen i min bh. Jag var jätteglad att vi klarat av födseln utan kejsarsnitt och komplikationer. Jag har ju fortfarande sorgen över Quinns söta tjejer som blev änglar. Tyvärr så hade Peppar fått bajsvatten i lungorna och han orkade inte ta sig igenom natten utan flög med de andra flickorna iväg för att vaka över oss. Det gör så jäkla ont i mitt hjärta de få ggr det händer och jag VET att det finns en anledning till varför de bara hälsar på men usch så hemskt det är! Så nu har vi fått begrava 3 små änglar men vi har iallafall fyra små liv kvar som vi måste vaka extra över.

Ni kan ju förstå att man är nojig och överbeskyddande man är nu. Man spritar sig hela hela tiden, går och petar på dom och lägger till dom varannan timme och så är det på och av med grislampan. Inte för varmt, inte för kallt. Vi försöker hålla c:a 25 grader. Vilket är btw olidligt att ens försöka sova i för en som jag som brukar ligga för öppet fönster mitt i vintern.

Men varför klaga, nej jag är så lycklig och tacksam för de små och mina fantastiska vuxna hundar så nu håller vi tummarna för att alla växer och frodas som de ska!

En liten notering bara…

Ann, min älskade fantastiska bästa vän, du är underbar och ord är överflödiga för att uttrycka min tacksamhet över att Du finns i mitt liv och kan hjälpa när inte jag orkar!

Magnus min superman! Vad skulle jag gjort utan Dig? Jag känner stor kärlek till Dig för att du är vid min sida både i lycka och sorg! Din tröstande famn när jag gråter ut min förtvivlan över att inte kunna rädda de små. Det gör så ont och du lindrar smärtan min “bästaste”. 

Jag vet att jag kommer att ta mig igenom alla svårigheter med hjälp av Er två!

Älskar Er verkligen!

Kommentera