Kryddorna och Blommorna utvecklas som de ska!

Jag kan inte förstå att tiden gått så fort!

Tänk på att våra  “små ” valpar har redan blivit 7 veckor! Det är fullt ös ifrån morgon till kväll. De lär sig sociala skills hela tiden, vi badar, klipper klor, petar i munnen och öronen samt öser kärlek över dom. Det är aldrig långt till skratt när de drar varandra i svansen över köksgolvet, åker bredkas förbi den öppna kylskåpsdörren, har brottningsmatcher, spelar fotboll med pet flaskor för att till slut bara somna i en hög på golvet. Det låter som vi busar och leker mkt. Ja det gör vi men vi är också oerhört noga med att de måste vila mkt. Deras små hjärnor går på högvarv och det är viktigt att vi vuxna sätter gränser na hur mkt det ska lekas åt gången. Men saken är att det är sån energi i de små att de hinner med mkt bus bara på de minuterna de är uppe och leker. Vi kanske har vakna lekstunder max 15-20 minuter sen kan de sova länge. Vi har blivit kända för bli våra hundar har en avstängningsknapp och det tycker vi är viktigt. Lär du inte din valp att kunna koppla av så kommer du att få en stressig valp och det vill du inte. Samma sak med leken med tec bollar eller liknande. jag personligen förespråkar inte att de få ha en boll och leka med själva utan jag ger dom bollen  ( startar leken) och jag atar bollen ( avslutar leken) när jag tycker det är lämpligt. På så sätt får du en valp som respekterar dig och dina beslut samt en valp som blir lugn och trygg i sig själv och som kan vila . Detta är inte på något sätt vetenskapligt bevisat utan det är bara baserat på egna erfarenheter utan de år jag har haft förmånen att arbeta med mina hundar. Alla gör som de känner funkar men detta är bara ett gott råd från oss…

Jag vet att det är många som är nyfikna på vilka familjer jag ska välja ut till vilken familj och jag lovar att berätta det imorgon! Jag gör inte detta för att vara dum utan bara för att det ska bli så bra som möjligt för alla inblandade. Ja jag vet också att det är många som blir besvikna men samtidigt så är det naturen vi jobbar med och nu har vi ju dessutom två underbara små liv till som vi ska se utvecklas samt några till i slutet av juli! 

Så från oss alla till Er alla: njut av sommarvärmen och glöm inte kika in här mellan varven så hörs vi snart igen!

Nu ska jag uppdatera bilderna från 7 veckors kullarna så får jag nog ta de andra imorgon kanske.

kram

Kommentera