Vilken härlig dag!

Så mina vänner! Då kom då dagen där jag skulle besiktiga mina små liv och därefter t det tuffa beslutet om var mina charmbubblor skulle hamna.

Nybadade, nyklippta klor, nybajsade utvilade, avmaskade och t om en ny bur! Ja då hade man de bästa förutsättningarna för att bilfärden skulle bli en trevlig upplevelse både för mig och de små gnottarna.

Vi hinner nog rulla ut från uppfarten innan jag känner den där omisskännliga doften av bajs… suck jaja det var ju bara till att köra vidare och 15 minuter senare var vi framme och jag tyckte mig känna att doften nu plötsligt övergått till en stank… Lite smånervös över vad jag skulle hitta när jag öppnade billuckan så tog jag ett djupt andetag och ….Japp du gissade rätt! Mina små , väldigt glada dock, fd nybadade småfisar hade beslutat sig för att ha ett riktigt poo-party i den nya buren. Oh har man party ja då dansar man och busar gärna i det samt att brotta ner syskonen i det tja då är lyckan gjord!

Det var inte utan att jag skämdes lite när jag lite lite snabbt smet in på kliniken med en stinkande bur i min ena hand som var full med glada, skällande busiga små håriga barn som nu skulle saneras.

Tack och lov så känner ju den fantastiska personalen mig väl så de bara skrattade när de skickade in mig på rummet och gick för att hämta kompostgaller och rena handdukar.

Jag kan ju bara kallt konstatera att jag hade ingen aning om hur mkt bajs som kan fastna på en enda valp! I öron, under klor, rygg, mage tja faktiskt typ överallt! Men eftersom jag är en person som ser saker från den ljusasidan så kan jag ju glatt konstatera att det var mkt fin färg och konsistens på bajset! Inte för hårt och inte för löst utan alldeles , alldeles lagom! de var mao väldigt bra i magarna! Jag ger dom snälla bakterier nämligen.

När alla var tvättade ( igen) , buren sanerad, smutsiga handdukar utslängda, rena handdukar sparade  och valparna låg mkt nöjda i en hög på en gosig filt så kom då min underbara veterinär Carin in.

Hon ler lite full-i-fan eftersom hon redan givetvis blivit uppdaterad utav sina kollegor om min något kaos artade situation. Sen kör vi igång med allvaret. Jag hatar verkligen denna biten för man är så orolig för sina små att det ska vara något galet. 

När hon hade undersökt alla grundligt under tystnad så sa hon, jäklar vilka bra valpar du fått fram! Mkt bra knän, mkt bra vinklar, bra benstomme, vacker päls, kanon bett och sist men inte minst ett ljuvligt temperament och härlig livsglädje i de små!

Jag blev först helt tyst . Sen kom det en liten tår för jag kände mig så himla glad och stolt över mina fina valpar! Tack finaste Chilli och Quinn för dessa små underverk! Sedan packade vi in oss i bilen allihop och de somnade så sött allihop , vaknade till när vi var hemma men somna om så fort de kom in i sin vanliga säng. De var helt slut och det var jag med. Men lycklig.

På tal om lycklig… Jag vet att Ni är galet många som väntar på besked och jag har sagt det innan men det tåls att sägas igen. Alla Ni som INTE blev utvalda denna gången , var inte för besvikna snälla. Ni kommer att bli superbra hundägare , annars hade ni inte ens hamnat på min lista över godkända valpintresserade. Men naturen kan jag inte göra ngt åt och jag har gjort mitt bästa för att hitta rätt familj till våra babysar. Jag har  nu bestämt att lilla Black Rose kommer att få flytta till Kalmar och bo hos mysiga Jeanette och Madeleine. Hennes syster Black Calla Lily kommer att flytta till Mölndal där vi hälsar härliga Ulrika och hennes familj välkomna in i vår hundfamilj! Jag är övertygad om att detta kommer att bli en mkt bra lösning. När det gäller ljuvliga lilla blå Cayenne så kommer hon att stanna i kenneln. Som Ni alla vet så har jag från dag ett varit helt förälskad i min ende kille i denna omgången så jodå, underbara mini-Berner Sennen Curry kommer också att stanna i kenneln!

Jag är nöjd med mitt beslut och jag tackar alla Er som engagerat Er med Era berättelser, bilder, mail, telefonsamtal och sms för er tid! Ni är välkomna att stå kvar på min “Godkända” lista (vilket är ett svårt ställe att ta sig in på haha) och som sagt vi har ju turen att få se en hel del babysar födas fram och utvecklas i våra kennlar, både Magnus och jag, så håll ut! Om Ni vill och orkar vänta så kommer vi säkert att hitta Er baby någonstans i nära framtid. Om Ni inte orkar vänta så vänligen säg till oss så stryker vi Er från listan och behöver således inte lägga ner någon energi på att hitta en baby som passar just Er och Era behov!

Nu flyttar babyarna i helgen och sedan är det full koncentration på Salt och Peppar för att se hur de utvecklas. Däremellan så kommer ju lilla Hannah också att bli mamma så här händer det som vanligt mkt härligt!

Med förhoppning om en trevlig vecka! Tack för att Ni läst!

Kommentera